Kukko Sipilä on miehistynyt ihan silmissä, Sillä alkaa jo olla pääministerin otteet kanahallituksensa diktaattorina (Alussa se juoksi vielä kanojaan karkuun.) Tai ehkä ei miehistynyt ole oikea sana - pikemminkin sovinistinut.

 

IMG_1325.jpg

Se valitsee suosikkinsa (taitaa olla Ropponen),

IMG_1324.jpg

Se kiekuu komentelevasti (myös taivaalla kirkuville lokeille.)

IMG_1322.jpg

Todistimme ikkunasta, miten se ajoi kerta toisensa jälkeen tiehensä kanalaumaa kiusanneen harakan.Oikein sankarillisesti juoksi perään ja pörhisteli.

IMG_1320.jpg

Pikkuisen kanojaan tyhmempi se taitaa kuitenkin olla. Tänään houkuttelin lauman takaisin häkkiin juustonpalojen avulla (kaura ei enää kiinnostanut). Kanat löysivät heti oven - kukolta se vei aikansa.

IMG_1318.jpg

Maatila on täynnä ihmeellisiä asioita. Ollaankohan tässä nokkimisjärjestyksessä?

IMG_1317.jpg

P.s. Lampaiden pienheinäpaalit loppuivat alta aikayksikön. Ostin niitä vain muutaman (euron kappale). Luulin, että tuoreruoholla ja kauralla pärjätään. Kenties pärjätäänkin, mutta olen huomannut, että syövät välillä mielellään myös kuivaheinää. Lisäksi syömättä jääneet rippeet auttavat karsinan siivoamisessa.

Pienpaaliheinää on hankala löytää (yleensä myydään vain niissäi isoissa valkoisissa pyörylöissä, joita näkee pellon reunalla rivissä.). Tällaiselle pienfarmarille pienpaalit olisivat kuitenkin käteviä ja helppoja kuljetta autolla.